Nyttige blokke

Scratch # 1

Vi har lavet nogle blokke til dig som der sikkert er meget nyttige!

Bevægelse med tastatur

I scratch kan du styre dine figurer med tastaturet. Så når du trykker på Venstre pil eller Højre pil flytter din figur sig i den retning.

Du kan se koden ved at åbne dette link https://scratch.mit.edu/projects/287359092/editor/ For at få koden i dit projekt skal du logge ind og trække koden ind i rygsækken i bunden. Så kan du trække koden ind i et andet projekt!

Skade

Ved at bruge variabler kan dine figurer have liv. Vi kan trække fra i liv når en figur tager skade, f.eks. når figuren rører en anden og den trykker på skade knappen. Du kan se koden ved at åbne dette link https://scratch.mit.edu/projects/284907817/editor/

For at få koden i dit projekt skal du logge ind og trække koden ind i rygsækken i bunden. Så kan du trække koden ind i et andet projekt. Bemærk at der er kode både på bjørnen og katten!

Tyngdekraft

Det er tit man har brug for tyngdekraft i et spil. Altså at din figur falder til jorden. Så vi har lavet en tyngdekraft blok i scratch som du kan smide i dit spil.

Du kan få vores tyngdekraft ved at åbne dette link https://scratch.mit.edu/projects/286677356/editor/ For at få koden i dit projekt skal du logge ind og trække koden ind i rygsækken i bunden. Så kan du trække koden ind i et andet projekt.

Bevægelse med microbit

I scratch kan du styre dine figurer med din microbit! Så når du vipper din microbit flytter din figur sig i den retning.

Du kan se koden ved at åbne dette link https://scratch.mit.edu/projects/287359671/editor/ For at få koden i dit projekt skal du logge ind og trække koden ind i rygsækken i bunden. Så kan du trække koden ind i et andet projekt!

Dette kræver at du henter Scratch Link https://scratch.mit.edu/microbit Når det er installeret skal du trykke på den blå knap nederst til venstre. Derefter søger den efter microbits og du vælger din.

Bevægelses sensor

En ny feature i Scratch 3 er bevægelses sensor fra video. Altså kan du styrer ting i spillet ved at bevæge ting foran dit kamera! Vi har lavet et eksempel på hvordan man kan bruge video bevægelse til at styre en figur og ændre dens retning. Prøv at starte spillet, sæt dit hoved foran kameraet og bevæg dig op og ned.

Du kan se koden ved at åbne dette link https://scratch.mit.edu/projects/285027005/editor/ For at få koden i dit projekt skal du logge ind og trække koden ind i rygsækken i bunden. Så kan du trække koden ind i et andet projekt.